Buitenmuur isoleren Tekst

Buitenmuur isoleren

Wanneer u uw muren aan de buitenkant laat isoleren krijgt u een warmer huis en zult u zien dat u de energierekening omlaag gaat. Het isoleren van de buitenmuur is doorgaans duurder dan spouwmuurisolatie, maar brengt ook diverse voordelen met zich mee. Zo blijft de warmte langer in huis hangen en zien de buitenmuren van uw woning er weer uit als nieuw. Het isoleren van de buitenmuren brengen relatief hoge kosten met zich mee, maar u kunt veel besparen op uw energierekening. Woont u in een gemiddelde hoekwoning, dan kunt u wel €900 per jaar besparen! Naast dat u een milieuvriendelijke keuze maakt, wordt uw huis ook nog eens meer waard.

Hoe wordt buitenmuur isolatie aangebracht?

Oskam Stukadoors & Masterplast Gevelisolatiesystemen is gespecialiseerd in het aanbrengen van buitenmuur isolatie. Het isolatiemateriaal wordt aan de buitenkant van uw woning aangebracht. Er komt dan een extra laag op de muur waardoor de muur iets dikker wordt. Wanneer de isolatie volledig op de buitenmuur aangebracht is, werken wij deze af met steenstrips, stucwerk, hout of gevelplaten. Dit is natuurlijk geheel naar wens in te vullen en uit te zoeken. Op deze manier ziet uw woning er weer uit als nieuw. Wij werken samen met Masterplast gevelisolatiesystemen. Dit merk staat hoog aangeschreven door de verschillende voordelen die het met zich meebrengt.

Tips voor het isoleren van de buitenmuur

Er zijn wel bepaalde regels en zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u uw buitenmuur wilt laten isoleren.

  1. Wanneer u het isoleren van uw buitenmuur combineert met het isoleren van uw dak, spouwmuur, vloer of ramen kunt u tot wel 20 procent van de kosten terugkrijgen.
  2. U heeft een vergunning nodig van de gemeente. Het isoleren van de buitenmuur is niet altijd toegestaan. Bespreek daarom altijd wat de mogelijkheden zijn, voordat u de werkzaamheden laat uitvoeren.
  3. Is het niet mogelijk om bijvoorbeeld uw voorgevel te isoleren, maar de rest van de muren wel? Dan kunnen wij dit oplossen met een voorzetwand binnen.
  4. Heeft u geen idee of de buitenmuren wel of niet geïsoleerd zijn? Neem dan contact met ons op, wij komen dan eerst een inspectie doen.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u andere vragen over het isoleren van uw buitenmuren? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Contact opnemen

Oskam Bodegraven logo
Oskam Bodegraven

Een impressie van ons werk