Thermische gevelisolatie Tekst

Thermische gevelisolatie

Kiest u voor thermische gevelisolatie, dan kiest u voor duurzaam. Thermische gevelisolatie is een isolerend systeem dat aangebracht wordt aan de binnen- of buitenkant van de woning. Door gebruik van dit type isolatie blijft in de wintermaanden de koude lucht buiten en de warme lucht binnen in de woning. In de zomer blijft het juist langer koel in de woning en blijft de warme lucht buiten. De speciale constructie maakt het mogelijk dat de woning voldoende geventileerd blijft.

Hoe wordt thermische gevelisolatie aangebracht?

Wij brengen de gevelisolatie aan de binnen- of buitenzijde van de woning aan. Dit doen wij door middel van het aanbrengen van EPS (geëxpandeerde polystyreen isolatie) platen. Dit kan op drie verschillende manieren bevestigd worden. Dit is sterk afhankelijk van de ondergrond die gebruikt is. Zo kunnen wij die isolatie platen bevestigen met pluggen, verlijmen of vast purren. Vervolgens worden de profielen gesteld en wordt er een vertinlaag aangebracht waarin een wapeningsgaas dat alkalibestendig is worden ingebed. Daarna kunt u kiezen hoe u de muur afgewerkt wilt hebben. Dit kan met steenstrips, schuurwerk of spachtelputz. Oskam Stukadoors & Masterplast Gevelisolatiesystemen is gespecialiseerd in thermische gevelisolatie en werkt op dit gebied samen met Masterplast.

Voordelen van thermische gevelisolatie

Thermische gevelisolatie brengt diverse voordelen met zich mee. Het is een duurzame optie voor het isoleren van uw woning. Ook weten we dat gevelisolatie zorgt voor wooncomfort, een prettig binnen klimaat en aanzienlijke energiebesparing. Daarnaast biedt thermische gevelisolatie nog andere voordelen:

  • Diverse keuze uit verschillende afwerkingen
  • Kleurvast, zowel donkere als lichte gevels kunnen met thermische gevelisolatie afgewerkt worden
  • Thermische gevelisolatie is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, invloeden van buitenaf en mechanische belastingen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gevel? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij kunnen ons voorstellen dat dit een hele uitgave is, maar op lange termijn gaat u een hoop geld besparen op uw energierekening en bent u een stuk milieubewuster.

Offerte aanvragen

Oskam Bodegraven logo
Oskam Bodegraven

Een impressie van ons werk